Tort racoros cu mac si portocale

Tort racoros cu mac si portocale

Am facut de Revelion o prajitura cu lamaie si mi-a placut tare mult textura blatului, asa ca am ales sa pregatesc un tort racoros cu mac si portocale fix cu acelasi blat. Are o consistenta densa si nu pufoasa ca pandispanurile cu care suntem noi obisnuiti, iar aroma de portocala ii da o savoare, facandu-l destul de racoros.

Am adaugat putin mac in blat pentru a da un gust si un aspect aparte tortului. Crema este una catifelata si fina datorita laptelui condensat si branzei mascarpone. Acest tort racoros cu mac si portocale este un deliciu fiind perfect pentru o aniversare sau o masa festiva.

Ce va trebuie?

Blat

4 oua
150 ml ulei
100g zahar
200ml lapte
200g faina
50g amidon
50g mac
10g zahar vanilie bourbon
100ml suc de portocala
1 lingurita praf de copt
coaja rasa de la 1 portocala

Crema

400g lapte condensat
500g mascarpone
100ml suc de portocale
coaja de la 1 portocala

Sirop

50ml apa
10g zahar vanilie bourbon

Decor
Piscoturi de sampanie maruntite si mac

Tort racoros cu mac si portocale

Cum se prepara?

1.Dam drumul la cupor la 160 de grade, urmand apoi sa batem albusurile spuma cu un praf de sare.

2.Intr-un bol separat mixam galbenusurile impreuna cu zaharul, incorporand treptat uleiul,  laptele si sucul de portocala.

3.Adaugam faina, amidonul, macul si praful de copt in amestecul de mai sus si amestacand pana cand obtinem o compozitie omogena.Incorporam cu ajutorul unei spatule spuma de albusuri.

4.Transferam compozitia intro-o forma de tort si lasam la copt pentru 30 de minute la foc mediu sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

5.Cat timp blatul este la cuptor pregatim crema. Mixam toate ingredientele intr-un bol si apoi lasam crema obtinuta la frigider timp de 1 ora.

6.Cand blatul s-a racit complet, il taiem in doua jumatati, insiropand pe fiecare in parte cu siropul pregatit din zahar si apa ( sau puteti folosi suc proaspat stors de portocale). Asamblam rapid tortul: blat, jumatate din crema, blat si restul de crema Decoram pe margini cu piscoturile maruntite si pastram la rece.

Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *