Biscotti cu migdale coapte si portocala

Biscotti cu migdale coapte si portocala

In cautarea unor retete potrivite pentru sarbatorile de iarna, m-am oprit la biscotti. Nu am facut niciodata asa ca am incercat o reteta de biscotti cu migdale coapte si portocala. Sunt deliciosi, aromati, iar portocala te duce fara dar si poate cu gandul la sarbatori.

Biscotti este un desert originar din Italia, fiind niste biscuiti care se coc de doua ori, de unde si denumirea : ” bis” (de doua ori) si “cotti” ( copti). Datorita acestui fapt ei sunt asa de crocanti. Ce mi se pare atat de tare la acesti biscuiti, pe langa faptul ca se pregatesc super repede, este faptul ca le poti aduce o nota personala, folosind fistic, lamaie, lime, merisoare, scortisoara sau orice altceva iti este pe plac. Din compozitia de mai jos am facut vreo 12 biscotti cu migdale coapte si portocala. Sunt perfecti alaturi de o ceasca de ceai sau cafea.

Ce va trebuie?

200g faina
100g unt cu 82% grasime
150g migdale coapte
2 oua
50g-70g zahar pudra ( depinde cat de dulce va place)
coaja de la 1/2 de portocala
esenta de vanilie (am folosit una cu aroma de bourbon)
5g praf de copt

Cum se prepara?

1.Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pudra, urmand apoi sa adaugam extractul de vanilie si coaja de portocala.

2.In compozitia de mai sus incorporam treptat cele doua oua, apoi adaugam faina si praful dr copt.

3.Amestecam pana cand obtinem un aluat omogen, apoi adaugam migdalele taiate grosier.

4.Tapetam o tava cu hartie de copt si adaugam compozitia careia ii dam o forma dreptunghiulara sau de paine.

5.Lasam la copt pentru 15-20 minute la foc mediu. Dupa ce este gata mai lasam la racit pentru cateva minute, apoi il taiem in felii de  aproximativ 2 cm grosime.

6.Feliile obtinute le mai bagam la copt pentru inca 5-7 minute pe o parte si inca atat pe partea cealalta pentru a se rumeni frumos.

Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *