Biscuiti crapati cu cacao si portocala

Biscuiti crapati cu cacao si portocala

In aceasta perioada imi place sa pregatesc deserturi cu arome pe care eu le asociez cu iarna. Asa ca, scortisoara, portocala si marul copt vor fi mereu castigatoare. Am incercat de curand o reteta de biscuiti crapati cu cacao si portocala. Sunt geniali, iar de obicei ii gasiti sub denumirea de biscuiti crinkle.

Daca va place brownie, atunci sigur va vor placea si acesti biscuiti. Sub crusta se ascunde fix aceasta textura de brownie ciocolatoasa, cu aroma de portocala. Sunt deliciosi alaturi de un pahar cu lapte.Mai mult, daca inlocuiti cacao cu faina, adaugati putina zeama si coaja de lamaie, aveti imediat cateva fursecuri galbioare?. Acesti biscuiti se fac destul de repede, asta dupa ce aveti deja pregatit aluatul ( trebuie tinut cateva ore bune la frigider sau pregatit cu o zi inainte). De asemenea, ii puteti pastra lejer vreo doua saptamani in cutii inchise ermetic.Din compozitia de mai jos mi-au iesit vreo 12 biscuiti crapati cu cacao si portocala.

Ce va trebuie?

125g faina
40g cacao neagra
100g zahar brun+ 1 plic zahar vanilinat
2 oua
60ml ulei
5g praf de copt
coaja de portocala

Decor
50g zahar pudra + 50g zahar granulat

Biscuiti crapati cu cacao si portocala

Cum se prepara?

1.Intr-un bol amestecam uleiul impreuna cu zaharul, urmand apoi sa incorporam si oualele, esenta de vanilie si coaja de portocala.

2.Amestecam intr-un bol separat faina, cacao si praful de copt, pe care le vom aduga treptat in compozitia de mai sus.

3.Amestecul obtinut il lasam la frigider pentru 3-4 ore ( cu cat va sta mai mult la frigider, cu atat se va modela mai bine).

4.Tapetam o tava cu hartie de copt, formam din aluat bile.pe care le da prin zaharul pudra.

5.Lasam la copt pentru aproximativ 10 minute.

Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *