Prajitura bundt cu nuci pecan si scortisoara

Prajitura bundt cu nuci pecan si scortisoara

Atat mie, cat si lui Alexandru ne place combinatia de scortisoara cu nuca. Avand in vedere ca el este fan nuca pecan (cea coapta), am ales sa fac un desert care sa le contina pe amandoua, asa ca m-am oprit la o prajitura bundt cu nuci pecan si scortisoara, dar fara zahar adaugat.

Este super simpla, cu ingrediente pe care le gasesti cu usurinta prin casa, dar mai ales se face si foarte repede. Ca si indulcitor am folosit eritritol, astfel incat sa pot sa ii dau si celui mic, pe care incerc sa il tin departe de zahar macar prin preparatele pe care le fac eu acasa.

Este un desert pentru toata familia. Mie una imi place sa il servesc alaturi de o ceasca de cafea, iar sotul alaturi de o cana cu lapte. V-am lasat reteta mai jos pentru acesta prajitura bundt cu nuci pecan si scortisoara, fara zahar adaugat.

Ce va trebuie?

Aluat

250g faina
80g eritritol
120g unt la temperatura camerei (82% grasime)
3 oua
250ml smantana pentru gatit (32% grasime)
1 plic praf de copt

Umplutura
3 lingurite scortisoara ceylon
50g eritritol
50g nuci pecan taiate grosier
esenta de vanilie

Cum se prepara?

1.Intr-un bol mixam untul impreuna cu indulcitorul, apoi adaugam oualele si smantana si mixam pana obtinem un amestec omogen.

2.Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si o incorporam cu o spatula.

3.Intr-un bol amestecam ingredientele pentru umplutura.

4.Ungem forma de prajitura ( am folosit una cu diametru de 22 cm) cu putin unt, adaugam 1/3 din aluat, apoi jumatate din umplutura, inca un sfert din aluat, restul umpluturii si ultima parte de aluat.

5.Lasam la copt pentru 20-30 de minute la foc mediu sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *