Tarta cu ciocolata si caramel

Tarta cu ciocolata si caramel

De fiecare data cand ne ducem in vizita la bunici le duc ceva de dulce pregatit de mine. De data aceasta le-am pregatit o tarta delicioasa cu ciocolata si caramel. Este cea mai buna tarta pe care am facut-o pana acum, lucru confirmat de mama si o cred pe cuvant. Crusta are aroma intensa de cacao, asemanatoare la gust cu biscuitii oreo, iar crema de caramel si ganache-ul de ciocolata parca sunt facuti pentru ea?. Nu are rost sa va spun cat de bine e sa incepi dimineata cu o cafea neagra si o felie de tarta cioco-carameloasa, asa ca mai bine va las reteta?.

Ce va trebuie?

Crusta
150g faina alba
50g cacao neagra
100g unt cu 82% grasime
3 linguri apa rece
1 ou

Crema caramel

375g lapte condensat
100g ciocolata (52% cacao)

Ganache ciocolata

100g ciocolata (52% cacao)
150ml smantana pentru frisca fara zahar

Decor
Miez de cacao, ciocolata

Cum se prepara?

1.Amestecam ingredientele pentru  aluat si apoi formam o bila pe care o lasam la frigider pentru o ora.

2.Dupa ce a expirat timpul, intindem aluatul cu un sucitor si intindem foaia obtinuta in forma de tarta si o intepam cu o furculita din loc in loc. Acoperim aluatul cu hartie de copt si o cana de orez  si il lasam la cuptor pentru 15 minute, timp in care ne ocupam de umplutura.

3.Pentru a transforma laptele condensat in caramel ( dulce de leche) va trebuie sa fierbem conserva pentru trei ore (punem conserva intr-o oala si adaugam apa cat sa o acopere). Cand aceasta este gata ( trebuie sa fie calda), o transferam intr-un bol si adaugam bucatile de ciocolata. Amestecam bine pana se omogenizeaza si o adaugam peste crusta de cacao. Daca deja aveti dulceata de lapte, atunci puteti topi ciocolata cu putina smantana pentru frisca pe care o incalziti putin si o amestecati cu dulceata.

4.Pregatim apoi ganache-ul de ciocolata. Incalzim smantana pentru frisca pe care p adaugam  peste ciocolata rupta in bucati amestecand continuu cu un tel pana se omogenizeaza amestecul, iar apoi o transferam peste stratul de caramel si pastram tarta la frigider.

Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *