Tort cu afine si lamaie

Tort cu afine si lamaie

Sunt in cautarea unui tort potrivit pentru aniversarea de 3 ani a celui mic, asa ca am profitat sa fac pentru astazi de Sfantul Alexandru un tort cu afine si lamaie. Reteta este adaptata dupa cea a lui Sally ( Sally’s baking addiction), unde am incercat sa reduc cantitatea de zahar pe cat posibil.

Mie imi place tare mult aceasta combinatie de lamaie cu afine si tocmai din acest motiv cred ca mi-a atras atentia aceasta reteta. Mai mult, blatul este unul dens in care se folseste unt si nu ulei. Am vrut mai intai sa vad ce consistenta are blatul, iar daca totul este cum trebuie il voi transforma cu usurinta intr-unul prietenos pentru cei mici prin folosirea unui indulcitor natural ( eu folosesc eritritol de obicei).

Am folosit o crema simpla cu mascarpone si smantana grasa indulcita cu miere ( data viitoare voi adauga si putina frisca pentru a avea o textura si mai cremoasa). Acest tort cu afine si lamaie, este un desert usor de pregatit, aromat si super delicios.

Ce va trebuie?

Blat

350g faina
4 oua
200g unt
150g zahar
250g afine
250ml lapte
sucul de la 1 & 1/2 lamaie
sucul de la 1/2 lime
1 plic praf de copt
coaja rasa de la 1 lamaie si 1 lime

Crema

500g mascarpone
100g smantana dolofana ( 30% grasime) sucul de la 2 lamai
coaja de la 1 lamaie
miere dupa gust

Cum se prepara?

1.Intr-un bol mixam untul la temperatura camerei impreuna cu zaharul pana se omogenizeaza, urmand apoi sa adaugam oualele si mixam in continuare.

2.Intr-un bol separat amestecam faina si praful de copt, apoi le incorporam treptat in compozitia de mai sus, urmand sa adaugam laptetele, sucul si coaja de lamaie. La sfarsit incorporam si afinele cu ajutorul unei spatule.

3.Pregatim doua forme de tort in care adaugam jumatate din compozitia de mai sus. Lasam la copt (in cuptorul deja incins) pentru 30-40 de minute la foc mediu sau pana cand trec testul cu scobitoarea.

4.Crema o pregatim imediat, dar nu inainte ca blaturile sa fie racite complet. Ingredientele pentru crema le adaugam intr-un bol si mixam bine. Ansamblam rapid tortul:blat-crema-blat -crema si il lasam la rece.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *