Covrigi pufosi la cuptor fara zahar adaugat

Covrigi pufosi la cuptor fara zahar adaugat

Cel mic este innebunit dupa covrigi de toate felurile, asa ca am profitat ca am avut toate ingredientele la indemana ( de la tara) si i-am pregatit covrigi pufosi la cuptor fara zahar adaugat. Avand in vedere ca pornim pe drumuri de munte, acesti covrigi sunt numai buni de luat la pachet?.

Am ales sa fac o compozitie asemanatoare cu cea de cozonac, in care am folosit doar galbenusuri, miere dupa gust si aroma discreta de lamaie si vanilie. Nu am avut seminte de susan pentru decor, asa ca doar i-am uns cu galbenus si i-am insiropat putin. Va las mai jos reteta pentru acesti covrigi pufosi la cuptor fara zahar adaugat, o gustare delicioasa si sanatoasa.

Ce va trebuie?

550g faina ( +50g pentru framantat)
250ml lapte
50g unt
50ml ulei
4 galbenusuri
25g drojdie proaspata
2 linguri zdravene de miere ( sau dupa gust)
coaja rasa de la o lamaie
esenta de vanilie

Pentru uns
1 galbenus + 2 linguri de lapte
Pentru sirop
100ml apa
1 lingura de miere (sau dupa gust)
esenta de vanilie

Cum se prepara?

1.Adaugam faina intr-un vas incapator, iar intr-o craticioara punem la incalzit laptele, untul si mierea. Cand se topeste untul adaugam uleiul, coaja de lamaie si esenta de vanilie.

2.Drojdia se marunteste si se adauga intr-un castron impreuna cu 1 lingurita de miere, 3 linguri de lapte caldut si 1 lingura de faina si asteptam sa isi dulbleze volumul.

3.Turnam ingredientele lichide peste faina, adaugan drojdia, galbenusurile si framantam bine (10 minute). Lasam aluatul la dospit la loc caldut pentru 40 de minute sau pana cand isi dubleaza volumul.

4.Dupa ce s-a dospit aluatul, il framantam pentru cateva minute si incepem sa formam covrigii ( simpli sau impletiti). Lasam covrigii la dospit la loc caldut pentru inca 20 de minute, apoi ii ungem cu oul amestecat cu laptele. Lasam la copt pentru 30 de minute la 160 de grade sau pana cand se rumenesc frumos.

5. Siropul se face super simplu. Mai excat incalzim apa, apoi adaugam mierea si esenta de vanilie. Imediat ce am scos covrigii din cuptor, ii ungem cu siropul cald.

Zambiti!Iubiti! Fiti fericiti!



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *