Redescoperim frumoasa Transilvanie

Redescoperim frumoasa Transilvanie

Am avut parte de primele trei zile de mini vacanta la munte, in vremuri de covizeala, prin Transilvania, cu tot cu emotii, ca nah, la mine e cu paranoia, tocmai din acest motiv am ales sa ne cazam tot in acelasi loc unde am mai fost anul trecut, in Moeciu de Jos si astfel am vrut sa redescoperim frumoasa Transilvanie.

Am inceput excursia sambata dimineata in ideea sa nu prindem aglomerat, iar prima oprire a fost la Brasov, unde desi am fost de nenumarate ori, parca tot nu ne plictisim de Piata Sfatului. Alexandru a fost fascinat de porumbeii dansatori din piata, incat aproape o jumatate de ora a alergat dupa ei?. Dupa ce i s-a luat de porumbei am fost sa cautam Strada Sforii pe care am gasit-o rapid, urmand apoi sa vizitam Prima Scoala din Romania, dar asta nu ne-a mai iesit, caci lui Alexandru i se cam luase si voia la masina, la somn?.

Ajunsi la pensiune, Alexandru si-a luat in primire curtea si a batatorit bine pamanatul, plimbandu-se cu bicicleta pe unde a vazut cu ochii. S-a dat in leagan, pe tobogan si s-a jucat cu cei doi prieteni ai sai: catelul si pisica. Stiam de data trecuta ca vis a vis de pensiune sunt cateva oi, asa ca am trecut sa le salutam si pe ele. Ziua s-a terminat destul de repede pentru ca a inceput ploaia care a tinut ceva vreme, dar ne-am urcat in masina si am mai vizitat imprejurimile, bucurandu-ne astfel de frumusetea muntilor.

A doua zi am avut ceva de colindat, caci ne-am propus sa dam o fuga pana la Cetatea Rupea. Aceasta cetate impunatoare din 1324 se poate  zari pe drumul dinspre Brasov. Aceasta cetate a fost cucerita de Carol Robert de Anjou, intrand sub autoritate regala, dar apoi a fost atacata de turci si nu a mai prezentat acelasi interes pentru curtea regala fiind redata comunitatii sasesti care va construi zidurile distruse.

Mai tarziu, prin anul 1599, armata lui Mihai Viteazul asediaza cetatea, deoarece oamenii de aici nu erau de acord cu unirea celor trei principate ( Tara Romaneasca, Transilvania si Moldova). De asemenea, in secolulu 18, cetatea a adapostit populatia din cauza epidemiei de ciuma. Am profitat de privelistea superba din varful cetatii, asta dupa ce am facut putina miscare.?

Avand in vedere ca Viscri este la cativa kilometri de Cetatea Rupea, am profitat sa ne reintoarcem in acest sat viu colorat, inclus in patrimoniul UNESCO, dar si un sat destul de celebru avand in vedere ca Printul Charles si-a cumparat o casa aici. Comparativ cu imaginea de acum cativa ani, acesta era plin de turisti, fiind mult mai animat. Am trecut si pe la Biserica Evanghelica Fortificata, pe care n-am mai apucat sa o vizitam, dar din interiorul careia se auzea o muzica sublima cantata la orga. Este tare placut sa te intorci in locurile care ti-au placut si sa constati ca totul e schimbat in bine.

Intorsi acasa ( la pensiune) am mai colindat, la pas de data aceasta, prin zona, urmand apoi sa ne rasfatam cu niste papanasi deliciosi, dar si cu putina afinata si limoanda, dupa varsta fiecaruia. In ultima zi, ne-am bucurat parca si mai mult de peisajele frumoase, de mirosul cafelei care se combina armonios cu aerul racoros, dar si de mersul descult prin iarba plina cu roua. A fost o feerie sa redescoperim frumoasa Transilvanie in aceste vremuri de pandemie, care nu inceteaza sa ne surprinda cu atatea minunatii.

Viscri
Biserica Evanghelica Fortificata din Viscri
Mic dejun ardelenesc
Strada Sforii, Brasov



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *