Chec cu branza dulce si afine fara zahar

Am planificat o mini vacanta de trei zile la munte, aceasta fiind prima iesire in perioada asta de covizeala ( chiar daca sunt eu mai paranoia cu virusul asta nazdravan, ne-am luat toate masurile posibile si imposibile de protectie). De cand eram mica mi-a placut ideea de excursie si cum o urmaream pe mama care facea bagajele de seara si pregatea gustarile pentru drum, fiecare sandwich impachetat in servetele si pus in punguta pentru fiecare. Am facut si eu acelasi lucru, iar pe langa clasicele sandwichuri am pregatit un chec cu branza dulce si afine fara zahar.
Cum am ajuns sa pregatesc chec? Ei bine, am vrut de fapt ceva cu branza dulce si stafide, doar ca nu mai aveam stafide, prin urmare m-am reorintat catre un chec umed, colorat si aromat de la coaja de lamaie si esenta de vanilie. Este bestial! Dupa ce am terminat de facut pozele pentru articol ( care apropo, sunt facute tarziu in noapte si fara lumina buna?), am halit 2 felii instant. Daca nu va plac afinele, puteti sa le inlocuiti cu alte fructe care va sunt pe plac sau stafide hidratate in rom ( abia astept sa incerc varianta asta). Daca v-a facut cu ochiul acest chec cu branza dulce si afine fara zahar, atunci va las reteta mai jos pentru a va pune pe treaba!?

Ce va trebuie?
6 oua
6 linguri ulei de struguri
6 linguri eritritol
400g branza dulce de vaci
200g faina
2 linguri de gris
4 linguri de smantana dolofana
100g afine
1 plic praf de copt
coaja de la 1 lamaie
esenta de vanilie
Cum se prepara?
1.Intr-un bol am batut albusurile spuma impreuna cu eritritolul, iar in alt bol separat am amestecat galbenusurile cu uleiul si esenta de vanilie pe care le vom incorpora in spuma de albusuri.
2.Adaugam faina si praful de copt in compozita de mai sus si amestecam usot cu o spatula. Intr-un alt vas incapator amestecam branza dulce impreuna cu grisul si smantana, pe care o vom adauga in aluat impreuna cu afinele.
3.Tapetam o tava de chec cu hartie de copt si adaugam aluatul pregatit, lasand la copt pentru 40- 45 de minute pana cand se rumeneste usor si trece testul cu scobitoare.
Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!