1 an de blog si un tort cu ciocolata…fara zahar

1 an de blog si un tort cu ciocolata…fara zahar

Astazi blogul “Traditii si Delicii” are parte de prima aniversare???. Sunt foarte incantata de ce s-a intamplat in acesta perioada, lucru care merita sarbatorit. Am ales sa pregatesc un desert rapid, dar care sa nu contina zahar adaugat, asa am mesterit un tort (mai degraba un fel de cheesecake) cu multa ciocolata. Are un gust intens de ciocolata si este destul de dulce, dar eu l-am taiat in felii mai subtiri decat de obicei si l-am servit la cafea. Desi nu pot sa il impart cu voi, v-am pregatit pe pagina de Facebook un concurs aniversar.

Am reusit sa scriu 275 de articole in tot acest timp si ma bucur tare mult ca blogul a unit pofticiosi din toate colturile tarii. Sunt super incantata ca retetele pregatite in bucataria mea micuta au fost incercate de voi, ca am putut sa va impartasesc din experientele mele, din amintirile dragi ale bunicii, facand din acest loc a doua mea casa. Imi doresc sa imi fiti in continuare tovarasi de drum in aceasta calatorie a gustului si a sufletului. Alaturi de mii de ganduri bune si multumiri, va las reteta pentru acest tort cu blat de biscuiti si multa ciocolata, fara zahar, care sa se pregateasca destul de repede.

Ce va trebuie?

Blat
200g biscuiti fara zahar
100g unt
2-3 linguri apa plata

Strat ciocolata neagra

270g ciocolata neagra fara zahar
300ml smantana pt frisca neindulcita
50g unt
5g gelatina ( am folosit 3 foi de gelatina)

Strat ciocolata cu lapte
270g ciocolata cu lapte fara zahar
300ml smantana pt frisca neindulcita
50g unt
5g gelatina ( am folosit 3 foi de gelatina)

Strat cu ciocolata alba
220g ciocolata alba cu cocos fara zahar
200ml smantana pt frisca neindulcita
50g unt
5g gelatina ( am folosit 3 foi de gelatina)

Cum se prepara?

1.Maruntim biscuitii digestivi si apoi adaugam untul topit, apa platasi amestecam pana cand obtinem o textura nispoasa. Adaugam compozitia intr-o tava de tort si nivelam cu mana sau apasam cu un pahar pana cand formam blatul. Dam tava la frigider, timp in care ne ocupam de ciocolata.

2.Punem la hidratat in apa rece folie de gelatina, timp in care topim ciocolata neagra impreuna cu untul la bain marie. Dupa ce s-au inmuiat foile de gelatina, le incorporam in ciocolata topita. Dam de pe foc si lasam sa se raceasca. Batem smantana pentru frisca, iar cand ciocolata a ajuns la temperatura camerei,  incorporam si frisca. Adaugam compozitia peste blatul de biscuiti si lasam la rece pentru 20-30 de minute.

3.Crema de ciocolata cu lapte si cea cu ciocolata alba se pregatesc la fel ca la pasul anterior. Dupa ce sunt gata, le adaugam peste primul strat si lasam tortul la rece pana a doua zi.

Zambiti! iubiti! Fiti fericiti!



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *