Quiche cu branza de capra, ceapa verde si spanac
Nu cred ca are rost sa va spun ca atunci cand ne-am intors de la tara am avut sacosele pline cu de toate. Avand in vedere ca Alexandru este mare bautor de “smoothie verde” ( banana, capsuni si spanac), am zis sa imi incerc norocu’ si sa fac un quiche cu branza de capra, ceapa verde si spanac ca poate mananca si el.
Cred ca am ramas cu totii impresionati in copilarie de muchii lui Popeye Marinarul si de cum parintii reuseau sa ne faca sa mancam spanac pentru a fi puternici ca el. Spanacul este o sursa bogata de fier, magneziu, acid folic, vitamine ( K, A,B) ajutand astfel la combaterea oboselii, dar si la imbunatatirea calitatii sangelui.
Sunt tare bucuroasa ca Alexandru a descoperit gustul spanacului si de cand a aparut la tarabe sau la mamaie in gradina, incerc sa il folosesc in cat mai multe preparate. Gasiti mai jos reteta pentru quiche cu branza de capra, ceapa verde si spanac!
Ce va trebuie?
Aluat
200g faina alba
100g unt rece cu 82% grasime
3 linguri apa plata rece
mirodenii ( am folost putin za’atar)
Umplutura
200g telemea de capra
250ml smantana cu 35%grasime
2 oua
1 fir de ceapa verde ( unul destul de mare)
200g spanac
2 linguri ulei
boabe piper rosu
Cum se prepara?
1.Amestecam ingredientele pentru aluat si apoi formam o bila pe care o lasam la frigider pentru o ora.
2.Dupa ce a expirat timpul, intindem aluatul cu un sucitor si intindem foaia obtinuta in forma de tarta si o intepam cu o furculita din loc in loc. Acoperim aluatul cu hartie de copt si o cana de orez si il lasam la cuptor pentru 10 minute, timp in care ne ocupam de umplutura.
3.Intr-un bol cu apa fierbinte, oparim pentru cateva minute spanacul, il scurgem de apa si il taiem marunt, urmand sa il adaugam intr-un wok impreuna cu ceapa verde taiata marunt si 2 linguri de ulei pentru cateva minute.
4.Mixam cele doua oua impreuna cu smantana, apoi adaugam telemeaua data prin razatoare si amestecam cu o spatula. Adaugam ceapa si spanacul si amestecam pana cand se omogenizeaza amestecul.
5.Scoatem aluatul din cuptor, indepartam hartia de copt si orezul si il mai lasam la copt pentru inca 5 minute, dupa care adaugam umplutura si decoram cu boabele de piper rosu.Quiche-ul isi face de cap la cuptor pentru 30 de minute la 160 de grade ( sau pana cand se rumeneste frumos).
Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!