Panna cotta de post cu capsuni

Stam noi in casa, dar putem sa ne plimbam pe unde vrem… pe aripile gustului. Asa ca am decis sa facem o vizita pana in Piedmont, in Italia, pregatind panna cotta de post cu capsuni fara zahar adaugat. Numele acestui desert inseamna ” smantana coapta” sau “crema fiarta”, iar prima oara acesta s-a preparat din smantana, oua si miere, desi acum se prepara din frisca, lapte, zahar, vanilie si gelatina.
Am pregatit o varianta de post pentru a putea fi mancata atat de Alexandru, cat si de noi care am tinut post. Cu putin lapte de cocos, cateva capsuni, miere si putin agar- agar ( gelatina vegana), am reusit sa aduc putina culoare si aroma unei zile obisnuite de…stat in casa. Am adaugat putina coaja de portocala si un strop de esenta de vanilie pentru a acoperi gustul agar-agar-ului. Va las ma jos reteta pentru panna cotta de post cu capsuni, un desert sanatos si usor de pregatit.

Ce va trebuie?
300ml lapte de cocos
3 linguri de miere ( una o vom folosi pentru sosul de capsuni)
1/3 lingurita agar- agar
putina coaja de portocala
esenta de vanilie
100g capsuni
Cum se prepara?
1.Am pus la incalzit laptele de cocos si mierea, iar apoi am adaugat agar-agarul dizolvat inainte in 3 linguri de lapte de cocos. Dupa ce dam craticioara jos, adaugam coaja de portocala si esenta de vanilie.
2.Transferam compozitia in pahare si o lasam la frigider, timp in care pregatim sosul de capsuni: punem intr-un ibric capsunile, 1 lingura de miere si apa cat sa le acopere. Dam in fiert pana obtinem un sos cu o textura gelifiata, pe care il vom adauga peste panna cotta si lasam la rece pentru cateva ore.
Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!
Daca reteta contine miere, nu este vegana. 🙂 Mierea provine de la albine, este de origine animala.
Buna, Ioana! Stiu ca este un subiect larg dezbatut, asa ca am modificat titulul articolului. Multumesc?