Panna cotta de post cu capsuni

Panna cotta de post cu capsuni

Stam noi in casa, dar putem sa ne plimbam pe unde vrem… pe aripile gustului. Asa ca am decis sa facem o vizita pana in Piedmont, in Italia, pregatind panna cotta de post cu capsuni fara zahar adaugat.  Numele acestui desert inseamna ” smantana coapta” sau  “crema fiarta”, iar prima oara acesta s-a preparat din smantana, oua si miere, desi acum se prepara din frisca, lapte, zahar, vanilie si gelatina.

Am pregatit o varianta de post pentru a putea fi mancata atat de Alexandru, cat si de noi care am tinut post. Cu putin lapte de cocos, cateva capsuni, miere si putin agar- agar ( gelatina vegana), am reusit sa aduc putina culoare si aroma unei zile obisnuite de…stat in casa. Am adaugat putina coaja de portocala si un strop de esenta de vanilie pentru a acoperi gustul agar-agar-ului. Va las ma jos reteta pentru panna cotta de post cu capsuni, un desert sanatos si usor de pregatit.

Ce va trebuie?

300ml lapte de cocos
3 linguri de miere ( una o vom folosi pentru sosul de capsuni)
1/3 lingurita agar- agar
putina coaja de portocala
esenta de vanilie
100g capsuni

Cum se prepara?

1.Am pus la incalzit laptele de cocos si mierea, iar apoi am adaugat agar-agarul dizolvat inainte in 3 linguri de lapte de cocos. Dupa ce dam craticioara jos, adaugam coaja de portocala si esenta de vanilie.

2.Transferam compozitia in pahare si o lasam la frigider, timp in care pregatim sosul de capsuni: punem intr-un ibric capsunile, 1 lingura de miere si apa cat sa le acopere. Dam in fiert pana obtinem un sos cu o textura gelifiata, pe care il vom adauga peste panna cotta si lasam la rece pentru cateva ore.

Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *