Mini tort cu banana si cocos fara gluten, lactoza si zahar adaugat
Pentru masa de Florii am pregatit pentru desert un tort Medovik, dar care nu corespunde meniului lui Alexandru, drept urmare i-am pregatit si lui un desert cu dedicatie: mini tort cu banana si cocos fara gluten, lactoza si zahar adaugat. Nu a asteptat pana maine, asa ca a degustat deja doua felii, despre care a spus ca sunt deliciose.
Acest desert este unul sanatos, potrivit pentru micii pofticiosi. Blatul este unul umed, indulcit cu putina miere si banana. Crema este una fiarta, pregatita din lapte de cocos, amidon de porumb, nuca de cocos si indulcita cu putina miere. Pentru un strop in plus de aroma, am adaugat cateva stropi de esenta de vanilie.
Va las si voua aceasta reteta super simpla pentru acest mini tort cu banana si cocos fara gluten, lactoza si zahar adaugat.
Ce va trebuie?
Blat
1 banana bine coapta
4 linguri faina fara gluten
2 oua
1 lingura miere
1/2 lingurita praf de copt fara gluten
2 linguri ulei de cocos
un strop de esenta de vanilie (optional)
50ml lapte de cocos
Crema
250ml lapte de cocos
3 linguri amidon de porumb
3 linguri miere
4 linguri nuca de cocos
25 g margarina bio
un strop de esenta de vanilie (optional)
Cum se prepara?
1.Intr-un bol batem albusurile spuma, iar apoi adaugam galbenusurile pe care le amestecam cu miere si uleiul de cocoa topit. Adaugam laptele de cocos, faina, praful de copt si apoi amestecam bine.
2.Dupa ce am obtinut un amestec omogen, adaugam si banana pasata. Transferam compozitia in tava de tort si o lasam la copt pentru 20 de minute, pana se rumeneste usor sau trece testul cu scobitoarea.
3. Lasam blatul la racit si intre timp pregatim crema. Punem intr-un ibric laptele de cocos, mierea si amidonul de porumb. Amestecam bine pana se ingroasa, iar apoi adaugam fulgii de cocos. Lasam crema putin la racit si apoi adaugam margarina si amestecam bine.
4. Blatul il taiem in trei parti egale si apoi adaugam crema. La sfarsit, decoram cu nuca de cocos si fructe de padure sau ce aveti la indemana?.