Tarta de post cu ciocolata si portocala

Tarta de post cu ciocolata si portocala

Chiar si atunci cand este post, incercam sa ne indulcim cu ceva bun. Am facut pentru astazi tarta de post cu ciocolata si portocala pentru “oameni mari”, iar pentru cel mic o mini tarta cu crema din fructe uscate si nuci, fara zahar adaugat.

Cel mic a mancat cu mare pofta, mai ales ca m-a tot batut la cap ca el vrea tort. Nu i-am facut tort, dar s-a ales cu o mini tarta si bomboane raw. Nu am cantitati exacte, am folosit dupa ochi. Pentru crusta am folosit cred ca 100g biscuiti fara gluten, 1 cub de margarina bio topita si putin lapte de orez. Am amestecat si am asezat compozitia intr-o forma de mini tarta pe care am lasat-o la rece. Pentru “crema” am blenduit putina nuca romaneasca, caju, merisoare, stafide, curmale si putin lapte de orez . Am adaugat crema peste blatul de biscuiti si am mai lasat putin la rece. Un succes total!

Si tarta vegana cu ciocolata si portocala a fost genial de gustoasa si aromata, doar ca data viitoare nu voi mai adauga miere. Mi s-a parut putin cam dulce pentru gustul meu ( nu imi plac deserturile foarte dulci). Crusta poate fi pregatita si din biscuiti fara gluten. Va las mai jos tot ce va trebuie pentru a o pregati si a va indulci o zi de post, dar mai ales o alta zi de stat in casa.

Ce va trebuie?

Crusta

300g biscuiti populari / biscuiti fara gluten

100g margarina bio

50ml lapte de cocos

1 lingura cacao

1 lingura zahar pudra vanilinat

Crema

240g ciocolata neagra ( am folosit 80g cu 70% cacao si restul cu 40% cacao)

2 linguri ulei de cocos solid

25g unt de cacao

100ml lapte de cocos

2 linguri miere ( in functie de gust)

Cum se prepara?

1.Adaugam biscuitii intr-un robot si ii maruntim. Topim margarina pe care o adaugam peste biscuiti impreuna cu cacao, zaharul pudra si laptele de cocos. Amestecul obtinut il adaugam intr-o tava de tarta, aplatizam bine si apoi lasam la rece, timp in care pregatim crema.

2. Punem la bain marie ciocolata, untul de cacao, mierea si uleiul de cocos. Dupa ce s-au topit si am obtinut un amestec omogen, adaugam putina coaja de portocala si laptele de cocos. Luam de pe foc si amestecam bine.Vom observa ca amestecul incepe imediat sa se ingroase.

3. Transferam crema de ciocolata peste blatul de biscuiti si lasam la rece pentru cateva ore.

Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *