Negresa vegana fara gluten a la Alexandru

Negresa vegana fara gluten a la Alexandru

Pentru ca #StamAcasa, continuam sa ne umplem timpul cu cat mai multe activitati si sa incercam sa invatam cate ceva nou in fiecare zi. A avut pofta de ceva dulce cu “ciocolata”, asa ca a fost un moment foarte bun sa isi pregateasca chiar el. Asa a aparut negresa vegana fara gluten a la Alexandru. Este un desert fara zahar adaugat, gluten, lactoza si ou, fiind potrivit pentru micii pofticiosi.

I-am pregatit masa de lucru cu toate cele de trebuinta la indemana, spunandu-i care este ordinea ingredientelor, iar el si-a pus in valoare abilitatile de viitor chef. A gustat din ingrediente pentru a fi sigur ca prajitura lui va avea un gust grozav, iar rezultatul a fost cel asteptat pentru ca a mancat jumatate din mini negresa.

Pe langa rezultatul dulce de la sfarsit, aceasta activitate contribuie la :

  • imbuntatirea concentrarii si a rabdarii
  • dezvoltarea coordonarii ochi-mana si a miscarilor
  • dezvoltarea motricitatii fine

Va lasam mai jos ingredientele pentru o mini negresa vegana fara gluten a la chef Alexandru.

Ce va trebuie?

5 linguri faina fara gluten

100ml lapte de cocos

50ml ulei din samburi de struguri

100g fructe uscate ( merisoare, stafide, prune si curmale)

2 linguri nuca macinata

1 lingurita cacao organica / carob

1/2 lingurita bicarbonat de sodiu ( fara alergeni)

1/2 lingurita praf de copt fara gluten

Cum se prepara?

1.Am adaugat in robot fructele uscate si le-am blenduit pana am obtinut o pasta pe care am folosit-o ca indulcitor.

2. Intr-un bol, Alexandru a adaugat toate ingredientele in ordinea urmatoare: lapte, ulei , faina, cacao/carobul, bocarbonatul so praful de copt. A amestecat cu un tel pana cand s-a omogenizat putin, urmand sa adauge nuca maruntita si pasta de fructe.

3. A transferat compozitia intr-o tava de mini tort pe care am bagat-o la cuptor pentru 20 de minute ( verificati cu o scobitoare). Dupa ce s-a racit putin, am uns negresa cu putina miere si am decorat-o cu nuca de cocos (este optional)



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *