Saratele fara gluten cu urda

Saratele fara gluten cu urda

In sfarsit am gasit margarina vegetala pe care o tot cautam, astfel incat sa o pot folosi in diferite preparate pentru Alexandru. De mult voiam sa ii fac ceva usor sarat asa ca am ales sa ii pregatesc saratele fara gluten cu urda.

El este innebunit dupa niste grisine asa ca saratelele s-au dovedit a fi un inlocuitor perfect, unde mai pui ca se fac si repde. Urda deja o aveam cumparata pentru niste briose restante, asa ca doar margarina lipsise din peisaj.

Cand auzi margarina deja te apuca o leaca panica, dar aceasta este una bio, ce are in compozitie ulei de cocos, ulei de palmier, ulei de floarea soarelui, apa, suc concentrat de morcovi si lamaie si ulei de lamaie presat la rece, toate provenite din culturi certificate ecologic.

Aceasta margarina de “generatie noua” are un profil nutritional bun, eliminand grasimile partial hidrogenate responsabile pentru producerea de grasimi trans. Institutii de sanatate precum Organizatia Mondiala a Sanatatii sau Federatia Internationala a Inimii recomanda consumul acestei margarini ca parte a unei alimentatii echilibrate (sursa Wikipedia).

Va las mai jos aceasta reteta simpla pentru saratele fara gluten cu urda, o gustare potrivita pentru toata familia.

Ce va trebuie?

250g faina fara gluten
150g urda
80g margarina vegetala
1 ou
50 ml lapte de cocos
za’atar
boia afumata
mac
1 galbenus pentru uns
putina sare

Cum se prepara?

1.Am adaugat faina intr-un bol incapator.

2.Am dat prin razatoare urda, iar margarina am taiat-o cubulete, apoi le-am adaugat peste faina impreuna cu oul si laptele de cocos.

3.Am framantat bine pana cand am obtinut un amestec omogen pe care l-am intins intr-o foaia de 1cm grosime.


4.Am batut galbenusul bine si apoi am uns saratele, adaugand la sfarsit condimentele.

5.Am pus saratele in tava cuptorului tapetata cu hartie de copt si le-am lasat 15 -20 de minute la foc mediu, pana s-au rumenit usor.

Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *