Cheesecake cu mascarpone, lapte condensat, lime si ciocolata

In weekend mai tot timpul pregatesc cate ceva bun. Nici de data aceasta nu am facut exceptie. Am vrut un desert dulce acrisor, dar fara sa aloc prea mult timp. Asa a aparut acest cheesecake fara coacere cu mascarpone, lapte condensat, lime si ciocolata. O combinatie delicioasa!

Cheesecake-urile se numara printre deserturile mele preferate pentru ca poti inventa o mie de combinatii. Lime-ul imi place la nebunie datorita aromei deosebite, si cum aveam cateva prin camara m-am gandit sa le folosesc. Aveam lapte condensat caci ma batuse gandul sa fac bomboane rafaello de casa, dar mi-a suras mai mult ideea de cheesecake.

Am dat o raita la supermarket de unde m-am aprovizionat cu mascarpone si biscuiti digestivi. Cat timp cei doi baieti ai mei isi faceau somnul de frumusete, am prins un moment si m-am apucat de dulcegarit. Cred ca nu mi-a laut mai mult de o ora cu tot cu decor, spalat vase si facut ordine?.
Va las mai jos reteta pentru acest cheesecake fara coacere cu mascarpone, lapte condensat, lime si ciocolata. Un desert super gustos!
Ce va trebuie?
Blat
250g biscuiti digestivi
125g unt 82% grasime
Crema
400g mascarpone
400g lapte condensat
Sucul de la 3 lime-uri ( sau in functie de gust)
Coaja rasa de la lime-uri
10g gelatina
Decor
200ml smantana pentru frisca
200g ciocolata neagra ( am folosit 100g cu 50% cacao si 100g cu 40% cacao)
putina coaja rasa de lime

Cum se prepara?
1.Maruntim biscuitii digestivi si apoi adaugam untul topit si amestecam pana cand obtinem o textura nispoasa.
2.Adaugam compozitia intr-o tava de tort si nivelam cu mana sau apasam cu un pahar pana cand formam blatul. Dam tava la frigider, timp in care ne ocupam de crema.
3.Hidratam foile de gelatina timp de 5 minute in apa rece apoi le scurgem de apa si le adaugam intr-o craticioara cu 100ml apa plata la foc mic. Amestecam continuu pana cand gelatina se lechifiaza.
4.Dupa ce amestecul cu gelatina s-a racit o adaugam in bolul unde am pregatit ingredientele pentru crema: mascarpone, laptele condensat, coaja si sucul de lime.Mixam bine pana cand obtinem un amestec fin si omogen.
5.Adaugam compozitia peste blatul de biscuiti si lasam cheesecake-ul la frigider pentru 1 ora timp in care pregatim ganache-ul de ciocolata.
6.Punem la incalzit smantana pentru frisca, iar cand acesta s-a incalzit o adaugam intr-un bol unde am pus ciocolata rupta in bucati. Amestecam in continuu pana cand se topeste ciocolata.
7.Decoram cheesecake-ul cu ganache-ul de ciocolata si coaja de lime si il pastram la frigider.
Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!
Cred că e super gustos ! Sa-l savurati cu placere ! Eu am făcut CORNULETE ! Nu avem stare , trebuie să facem ceva !
SUPER! CRED CA E BUN! EU AM FACUT AMANDINE! 🙂