Quiche cu branza feta, praz si rosii
Nu am mai facut de mult vreo tarta sarata asa ca zilele trecute am mesterit un quiche cu branza feta, praz si rosii. Este o combinatie teribil de buna care ma poarta pe meleagurile mele oltenesti, pentru ca nu am cum sa nu ma gandesc la Nea Marin si la zaibarul sau atunci cand vine vorba de celebrul praz?.
Mie imi plac super mult tartele pentru ca sunt super usor de pregatit, dar mai ales pentru ca le poti da orice gust sau aroma iti este pe plac. Eu am adaugat in aluat putin za’atar, in umplutura am pus putin cimbru, iar gustul a fost si mai si. Daca v-am facut pofta, nu e bai, va las reteta mai jos.
Ce va trebuie?
Aluat
200g faina alba
100g unt rece cu 82% grasime
3 linguri apa plata rece
mirodenii ( am adaugat za’atar)
Umplutura
200g branza feta +50g telemea vaca
200ml smantana pentru gatit
2 oua
praz taiat rondele
cateva rosii cherie
cimbru
Cum se prepara?
1.Amestecam ingredientele pentru aluat si apoi formam o bila pe care o lasam la frigider pentru o ora.
2.Dupa ce a expirat timpul, intindem aluatul cu un sucitor si intindem foaia obtinuta in forma de tarta si o intepam cu o furculita din loc in loc. Acoperim aluatul cu hartie de copt si o cana de orez si il lasam la cuptor pentru 10 minute, timp in care ne ocupam de umplutura.
3.Mixam cele doua oua impreuna cu smantana, apoi adaugam branza data prin razatoare si amestecam cu o spatula. Adaugam prazul taiat rondele si rosiile cherie.
4.Quiche-ul isi face de cap la cuptor pentru 30 de minute la 180 de grade ( sau pana cand se rumeneste frumos).