Fursecuri vegane cu prune si nuca fara gluten si zahar
Dupa atata treaba de pus merele la “borcan”, l-am rasplatit pe cel mic cu un dulce sanatos: fursecuri vegane cu prune uscate si nuca, fara gluten si zahar.
Ideea acestor fursecuri mi-a venit rapid! Cum Alexandru nu si-a terminat toata banana, mai aveam nuca adusa de ai mei si cu cateva prune uscate am incropit aceste fursecuri.
Cu ajutorul unui blender am facut in 5 minute compozitia. Cred ca mai mult au stat la cuptor, iar Alexandru dadea tarcoale sa vada daca scot tava mai repede.
Atat va spun: sunt delicioase! Bineinteles ca am atentat la un fursec, nu de alta, dar imi ploua in gura. Am zis ca mai fac o portie si pentru mine sa imi iau la pachet.
Va las reteta pentru aceste fursecuri vegane cu prune uscate si nuca, fara gluten si zahar. Din compozitia de mai jos mi-au iesit 5 fursecuri dolofane si pufoase.
Ce va trebuie?
8 prune uscate
50g nuca
1/2 banana
50 ml lapte de cocos
2 linguri faina fara gluten
Cum se prepara?
1.Adaugam prunele si nuca intr-un blender vertical pana obtinem o pasta pe care o amestecam cu banana pasata.
2.Adaugam laptele de cocos si faina amestecand pana obtinem o compozitie omogena.
3.Cu mana umeda formam fursecurile ( compozitia este putin lipicioasa).
4.Tapetam tava cu hartie de copt si dam fursecurile la cuptor la foc mediu pentru aproximativ 15 minute ( dupa 10 minute le intoarcem pe partea cealalta). Se rumenesc repede.
Intradevar delicioase! Le am servit unul eu , unul Bebe! Insa as avea de adaugat un minus , faptul ca se lipesc prea tare de hartia de copt. Cu siguranta voi mai incerca si alta reteta.. Spor in tot ceea ce faci , Alexandra!
Buna!Ma bucur ca v-au placut. Mie una nu mi s-au lipit. E posibil sa fie de la banana si trebuie lasate sa se raceasca.
Va puuuup??