Brownie cheesecake cu sos de zmeura
In weekendul asta am fost la un majorat. Exact! Majoratul verisoarei mele. Au trecut fix 12 ani de la ultimul si sincer imi era dor de putina destrabalare ca in liceu alaturi de sotul meu, dar a doua zi m-am instalat in micuta mea bucatarie pregatind un brownie cheesecake cu sos de zmeura.
Dupa ce am primit de doua ori “saru’mana” si am stat la separeul dedicat parintilor, mi-am dat seama ca chiar am devenit mai inteleapta, nici vorba ca am imbatranit.?
Ne-am ” dres” dupa party cu aceasta prajitura delicioasa care ne-a mers direct la suflet. Este o combinatie dementiala de brownie cu branza proaspata. Zmeura completeaza perfect cele doua gusturi.
Este usor de pregatit, gustoasa si nu rezista mai mult de o zi in figider??. Va las mai jos reteta pentu acest brownie cheesecake cu sos de zmeura.
Ce va trebuie?
Brownie
160g ciocolata cu 50%cacao
100g unt
50g cacao
2 oua
100g faina
50g zahar brun
Cheesecake
500g branza dulce
2 oua
100g zahar brun
1 plic zahar vanilinat
1 iaurt grecesc cu 10% grasime
1 lingura gris
Sos de zmeura
100g zmeura
50g zahar brun
Cum se prepara?
1.Topim la bain marie ciocolata impreuna cu untul, iar cand s-au topit adaugam oualele si le incorporam cu ajutorul unui tel.
2.Adaugam faina si cacao si amestecam cu o spatula pana obtinem o compozitie omogena.
3.Transferam conpozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, urmand sa adaugam si crema de branza.
4.Ingredientele pentru cheesecake le adaugam intr-un bol si le mixam bine pana obtinem un o compozitie omogena pe care o adaugam peste stratul de brownie.
5.Intr-o cratita mica adaugam zmeura, zaharul si apa cat sa le acopere, dam in clocot de cateva ori pana obtinem un sos dens pe care il adaugam peste stratul de branza.
6.Lasam prajitura la copt pentru 35-40 de minute la foc mediu sau pana cand trece testul scobitoarei.
Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!