Prajitura cu cacao si crema de gris
Asa cum v-am mai povestit, in weekend dulcegaresc cel mai mult sau mai bine zis am timp sa dulcegaresc. Pentru ca am fost cu totii acasa si a fost si duminica, am vrut sa rasfat toata gasca de pofticiosi mari cu ceva dulce. Le-am pregatit o prajitura cu cacao si crema de gris.
Incep prin a va spune ca blatul este genial. Iti vine sa il mananci asa simplu. E o combinatie intre pandispan si brownie. Un blat usor umed si super ciocolatos. Crema pregatita din gris a completat perfect gustul intens de cacao.
Am avut cateva emotii, dar cand am vazut ca a fost savurata de tot familionul, mi-am revenit instant. Cel mic a avut si el chec cu banane si cacao fara zahar si paine calda.
Va las mai jos reteta pentru prajitura cu cacao si crema de gris.
Ce va trebuie?
Blat
3 oua
6 linguri zahar
3 linguri cacao
100 ml ulei
150 ml lapte
150g faina
100g ciocolata cu lapte
1 plic praf de copt
25g unt de cacao
Crema
500ml lapte
14 linguri gris integral
100g zahar
100g unt
50g nuca de cocos
1 plic zahar vanilinat
Cum se prepara?
1.Intr-un bol incapator mixam oualele si zaharul, pana se obtine o bezea, iar apoi adaugam treptat uleiul.
2.Adaugam faina si praful de copt si incorporam cu o spatula si apoi turnam laptele caldut.
3.Topim la bain marie ciocolata cu lapte cu untul de cacaco si o adaugam peste compozitie.
4.Tapetam o tava ( 20×30) cu hartie de copt si transferam aluatul, lasandu-l la copt pentru 20-30 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
5.Intr-o oala adaugam laptele, zaharul si grisul. Amestecam pana se ingroasa, apoi adaugam nuca de cocos si esenta de vanilie.
6.Crema calda se adauga peste blatul racit, iar atunci cand se raceste definitiv, bagam la rece prajitura.
Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!