Tort fara coacere cu ciocolata si rom

Tort fara coacere cu ciocolata si rom

In weekendul asta mi-am propus si am si reusit sa ma resetez total. Mi-am luat portie dubla de rasete, de imbratisari, pupaturi, dar si de mofturi la capitolul mancare marca Alexandru nazdravanu’.
Ziua de sambata a fost o zi dedicata toamnei. Impreuna cu Alexandru am adus dovlecei zambitori in camera sa si am mers pe urmele veveritei jucause.

Duminica am serbat Bucurestiul, dand o fuga pana in Piata Constitutiei si ne-am bucurat de spectacolul oferit de actorii tetrului Masca. Alexandru a fost nespus de incantat si a bananait incontiuu.

La capitolul mancare, am lasat-o mai moale de data asta si am mers pe o ciorba traditionala de fasole, gogosi siiiiii un tort fara coacere cu ciocolata si rom.

Este un desert usor de pregatit, dar super gustos si ciocolatos. Mie imi place mult romul, iar in combinatie cu ciocolata nu cred ca exista ceva mai bun. A fost desertul nostru de weekend!

Va las mai jos reteta pentru acest tort fara coacere cu crema de ciocolata si rom.

Ce va trebuie?
2 pachete biscuiti petit  beurre simpli
2 pachete biscuiti petit beurre cu cacao
1L lapte
100g zahar pudra sau dupa gust
6-7 linguri rase de faina
200g ciocolata cu 50% cacao
100g unt
50g cacao
esenta de rom

Cum se prepara?

1.Punem lapele la fiert impreuna cu zaharul, faina si cacao. Amestecam pana cand se omogenizeaza amestecul si incepe sa capete consistenta de budinca. La sfarsit adaugam esenta de rom.
2.In crema calda adaugam bucatile de ciocolata impreuna cu untul si le incorporam cu ajutorul unui tel.
3.Intr-o tava de tort rotunda cu pereti detasabili, adaugam de jur imprejur sandwich dintr-un biscuit simplu, crema si biscuit cu cacao.
4.Dupa ce am terminat de aranjat toti biscuitii, adaugam din crema ramasa peste tort, decoram cu ciocolata rasa si il lasam la rece pana a doua zi.

Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *