Bomboane raw vegan cu caju si lime

Bomboane raw vegan cu caju si lime

Dulciurile raw vegan sunt ataaat de bune si sanatoase, dar mai ales usor de pregatit. Cu putina imaginatie, am reusit sa mesteresc bomboane raw vegan cu caju si lime. Aroma de lime este dementiala in orice preparat, dar mai ales in cele raw vegane.Incerc tot timpul sa fac combinatii de arome, de nuci asta in functie si de ce mai am prin camara. Cocosul, cajul si lime-ul au fost “vedetele” retetei cu ajutorul carora am reusit sa pregatesc un desert sanatos. Aceste bomboane raw vegan cu caju si lime sunt pe placul celui mic. Sunt foarte bucuroasa ca le mananca cu atata pofta, avand in vedere ca sunt o alternativa sanatoasa la bomboanele din comert.

Din compozitia folosita am obtinut vreo 8 bomboane, suficiente pentru toata ziua ( nu poti sa mananci mai mult de doua odata pentru ca sunt foarte satioase). Daca aveti mai multi pofticiosi la masa, atunic puteti dubla cantitatitle. Cajul este o sursa buna de vitamina B1 ( vitamina care contribuie la buna functionare a sistemului nervos ) si de fibre. Lime-ul vine la pachet o portie zdravana de vitamina C. Uleiul de cocos este o sursa sanatoasa de grasimi , fiind bogat in acid lauric ( laptele matern contine este cea mai bogata sursa de acid lauric, apoi uleiul de cocos). Va las reteta mai jos pentru un rasfat delicios si sanatos, potrivit pentru pofticiosii de toate varstele.

Ce va trebuie?

100g caju

50g nuca de cocos

sucul de la un lime

2 linguri ulei de cocos ( eu am folosit una de ulei si una de unt de cocos)

1 lingura miere ( sau dupa gust )

1 lingura carob/ cacao organica pentru decor

Cum se prepara?

1.Toate ingredinetele se adauga in blender si se mixeaza pana obtinem o pasta omogena.

2.Gustati amestecul si mai adaugati miere daca nu vi se pare suficient de dulce sau daca vi se pare ca nu este consistenta dorita mai puteti adauga nuca de cocos sau faina de cocos.

3.Formam bile din amestecul obtinut mai sus, iar apoi le tavalim prin nuca de cocos sau cacao.

4.Dupa ce am obtinut bomboanele le pastram la frigider. Le puteti servi si dupa o saptamana ( sunt din ce in ce mai bune).

Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *