Prajitura ciocolatoasa cu pere

Prajitura ciocolatoasa cu pere

Atunci cand vin bunicii in vizita, incerc sa ii surprind cu ceva dulce, desi mama tot timpul ne aduce cate ceva bun, asta pe langa mancare si alte nebunii din ograda lu’ mamaie. De ani buni am invatat lectia: ii spun mamei sa imi aduca un singur fel de mancare pentru ca ea oricum mai face si alte chestii pe langa si chiar nu putem sa mancam tot. Asa ca, dupa ultima vizita, pe langa varza calita cu ciolan, ne-am ales cu salata de vinete, cozonac, mancare de mazare cu costita afumata si o traista plina cu cadouri pentru Alexandru.

Mi-am propus sa ii rasfat cu o combinatie clasica de pere cu ciocolata. Lor le place tare mult brownie pe care il pregatesc eu, iar de la aceasta reteta am ajuns la o prajitura ciocolatoasa cu pere. Pentru pere mi-am acordat nitel timp sa le primenesc o leaca cu ” parfum” de vanilie si lamaie. Sa va spun ce mirosuri dantuiam prin casa noastra? Asa ca m-am pregatit cum se cuvine sa-mi intampin parintii cu o cafea si o felie de prajitura, dar Alexandru i-a captivat intru totul. Va las reteta mai jos reteta pentru aceasta prajitura ciocolatoasa cu pere, savuroasa si destul de usor de mesterit!

Ce va trebuie?

 Blat

 250g ciocolata neagra ( eu am folosit 100g cu 70% cacao si restul cu 50%)

 150g unt

 100g faina

 25g cacao

1 lingurita rasa praf de copt

50g zahar brut

 3 oua

esenta de vanilie

Pere posate

 3 pere

 100g zahar

 Esenta de vanilie

 Coaja de lamaie ( taiata cu cutit?

Sucul de la 1/2 lamaie

Cum se prepara?

1.Curatam perele de coaja si le punem la fiert in 500ml apa sau cat sa le acopere si adaugam zaharul, batonul de scortisoara, coaja si sucul de lamaie si esenta de vanilie. Perele vor fierbe pentru aproximativ 15 minute.

2. Punem cuburile de ciocolata impreuna cu untul intr-o craticioara la foc mic. Dupa ce s-au topit untul si ciocolata, adaugam zaharul, cacaoa, esenta de vanilie si amestecam bine.

3. Adaugam oualele si cu ajutorul unui tel amestecam pana obtinem un aluat omogen. Incorporam treptat faina si praful de copt.

4. Turnam compozitia intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt.

5. Scoatem perele pe un servetel si le stergem bine. Le dam printr-un amestec facut dintr-o lingura de faina si una de cacao.

6. Adaugam perele intregi in compozitie si apoi dam tava la cuptor pentru 45 de minute la 160 de grade.

Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!



  • Chiar ai reusit sa ne surprinzi foarte placut cu prajitura cu ciocolată si pere.Totul a fost fooarteee dulce mai ales Alexandru, nepotelul meu preferat!O zi de suflet cu oameni dragi si iubiti alături! Sper sa mai urmeze astfel de zile ….zile pline cu dulcegarii si oameni dulci!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *