Cheesecake cu biscuiti Oreo si ciocolata
Cred ca este in zadar sa va spun ca sunt fan declarat biscuiti Oreo. A fost dragoste la prima…muscatura. Avand in vedere ca nu prea am mai mancat de mult acesti biscuiti, mi s-a facut dor de ei?. Asa ca nu am mai stat pe ganduri si am facut un cheesecake cu biscuiti Oreo si ciocolata.
Este un cheesecake care desi necesita coacere, se face super repede. Am ales sa “imbrac” forma de tort in aceasa crusta de biscuiti, urmand apoi sa umplu tot interiorul cu o crema fina din mascarpone, smantana si…biscuiti Oreo. Pentru decor am folosit un ganache de ciocolata neagra si alba, dar si putina frisca. Nu mai pierd timpul si va las mai jos reteta pentru acest cheesecake cu biscuiti Oreo si ciocolata.
Ce va trebuie?
Crusta
24 biscuiti Oreo
100g unt topit
Crema
500g mascarpone
200g smantana cu 35% grasime
4 oua
50g faina
50g zahar pudra
esenta de vanilie
24 biscuiti oreo ( jumatate dintre ei ii maruntim in robot si restul ii rupem in bucati mai mari)
Glazura
150g ciocolata neagra ( min 50% cacao)
50g cicolata alba
200g smantana pentru frisca
Decor
200g smantana pentru frisca
biscuiti Oreo
Cum se prepara?
1.Maruntim biscuitii pentru crusta intr-un robot de bucatarie sau blender vertical. Adaugam untul topit si amestecam pana cand obtinem o compozitie omogena.
2. Tapetam o tava de tort cu pereti detasabili (d 24 cm) cu hartie de copt si adaugam amestecul de biscuiti, acoperind intreaga forma ( inclusiv peretii). Lasam la frigider tava pana cand pregatim crema.
3. Intr-un bol incapator adaugam branza mascarpone, smantana si zaharul pudra si incepem sa mixam. Incorporam treptat galbensurile, urmand apoi sa adaugam esenta de vanilie, faina si cei 12 biscuiti maruntiti.
4. Scoatem tava de la frigider si adaugam jumatate din compozitia de mai sus, preseram pe alocuri restul biscuitilor rupti in bucati mai mari, iar apoi adaugam restul de crema.
5. Dam tava la cuptor pentru 40-45 de minute sau pana cand cheesecake-ul capata o crusta aurie sau trece testul cu scobitoarea. Lasam cheesecake-ul sa se odihneasca pentru 4-5 ore.
6. Dupa ce cheesecake-ul s-a racit, pregatim ganache-ul de ciocolata. Punem la incalzit smantana pentru frisca, timp in care rupem ciocolata in bucati si o adaugam in doua boluri ( in unul pe cea alba si in celalalt pe cea neagra). Adaugam smantana si amestecam bine pana cand se topeste ciocolata. Adaugam mai intai ganache-ul de ciocolata neagra, apoi punem pe alocuri din cel cu ciocolata alba si ne jucam usor cu scobitorea, astfel incat sa se intrepatrunda cele doua culori.
7. Mixam smantana pentru frisca si o folosim pentru decor impreuna cu cativa biscuiti.
Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!