Cartofi dulci la cuptor cu sos de roșii

Cartofi dulci la cuptor cu sos de roșii

Îmi plac cartofii de orice fel, prăjiți, la cuptor, piure. Sunt tare, tare buni. De curând mi-am adus aminte de vremea când îi făceam celui mic diverse preparate din cartof dulce și parcă mi s-a făcut poftă. Am ales să pregătesc ceva ușor, mai exact cartofi dulci la cuptor pe care i-am servit cu puțin sos de roșii aromat.

Îmi place gustul dulceag al acestor cartofi (seamănă la gust cu dovleacul copt), iar pe lângă faptul ca sunt delicioși, au și multe beneficii. Aceștia sunt o sursă bună de betacaroten, fibre și antioxidanți, iar datorită conținutului de magneziu cartofii dulci țin durerile de cap la distanță, dar și tulburările de dispoziție.

Dacă v-au făcut cu ochii acești cartofi, atunci vă las mai jos ingredientele necesare pentru o porție de cartofi dulci la cuptor cu sos de roșii.

Ce vă trebuie?

2-3 cartofi dulci, curățați și tăiați pai;

3 linguri de ulei de măsline

sare și boia dulce

Sos de roșii

4 linguri sos de roșii ( eu am folosit sosul de la Alex Star)

2 linguri de apă plată

2 lingurite de ulei de măsline

Ierburi de provence

Cum se prepară?

1. Preînncălzim cuptorul la 180 de grade.

2. Curățăm cartofii pai și îi punem în tava aragazului (pe care am pus înainte hârtie de copt).

3. Stropim cartofii cu ulei, adăugând apoi sare și boia dulce. Amestecăm bine pentru omegenizarea condimentelor și îi dăm la cuptor pentru 20-25 de minute sau până când devin ușor crocanți.

4. Pentru sosul de roșii tot ce trebuie să facem este să amestecăm pasta de roșii cu puțină apă, uleiul de măsline și ierburile de provence. Dacă doriți, puteți adauga și puțin usturoi pentru și mai multă savoare.

Zâmbiți! Iubiți ! Fiți fericiți!



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *