Prajitura cu dovleac copt

Prajitura cu dovleac copt

Abia am asteptat vina toamna si sa mananc dovleac copt. Imi place la nebunie, mai ales ca ma duce cu gandul la cel pe care mi-l face mamaie. O nebunie curata. Am profitat ca s-a mai racorit afara si am copt si eu unul. Nu l-am mancat pe tot (ai mei baieiti nu sunt asa fanii lui), motiv pentru care am pregatit rapid o prajitura cu dovleac copt.

Am gasit aceasta reteta in Cartea Regala de Bucate ( e la pagina 65­čśů) si m-am apucat de bucatarit. Am adaptat putin reteta in sensul ca eu am folosit dovleacul copt, nu fiert, asa cum este in reteta originala si am mai diminuat putin cantitatea de zahar (mi se pare ca a iesit oricum suficient de dulce). Este un desert tare aromat care se potriveste perfect cu aceasta perioada. Daca aveti dovleac la indemana, eu zic ca nu veti regreta daca incercati aceasta reteta.­čží

Prajitura cu dovleac copt

Ce va trebuie?

500g dovleac copt pasat ( sau conform retetei originale, 500g dovleac crud)

3 oua
7 linguri zahar brun (mie mi s-a parut cam mult si am pus vreo 5 )
2-3 lingurite scortisoara ceylon ( in functie de cat de intens vreti sa se simta scortisoara)
1/2 lingurita nucsoara ( eu nu am avut la indemana)
200 ml lapte
25g unt (pentru uns tava)

Cum se pregateste?

1. Avand in vedere ca eu am folosit dovleac copt, l-am pasat pana am obtinut un piure. Daca folositi dovleac crud, il taiati in bucatele, il fierbeti 15 minute si apoi il sfarmati cu furculita pana ajunge tot ca un piure.

2. Intr-un bol mixam oualele, zaharul, scortisoara si laptele, urmand apoi sa incorporam si piureul de dovleac.

3. Ungem tava de copt cu unt si apoi transferam compozita de mai sus, lasand la cuptor pentru 40 de minute la 180 grade sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!



Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *