Prajitura cu prune si mac

Prajitura cu prune si mac

In ultimii ani, am inceput sa primesc tot mai multe urari de “La Multi Ani” de Sfantul Alexandru, nu doar de la familie­čśů, insa niciodata nu m-am sarbatorit. Nu am pregatit vreun tort, dar am ales sa fac o prajitura cu prune si mac…in forma de tort.

Daca tot am primit prune de la o prietena, am zis sa le “fac felul” intr-un mod cat mai dulce si rapid­čśů. Zis si facut! Mi-a luat o ora cu tot cu spalat vase sa fac aceasta prajitura aromata si delicioasa.

Daca vreti sa aveti un desert fara zahar adaugat, puteti inlocui zaharul cu orice indulcitor sau puteti folosi miere. Noua ne-a placut aceasta prajitura cu prune si mac, usor acrisoara si sper sa fie si pe gustul vostru.

Ce va trebuie?

12 prune
200g faina
50g zahar pudra (sau dupa gust)
200 ml lapte
100g unt cu 82% grasime
5 oua
50g mac
5g praf de copt
10g zahar vanilinat

Cum se prepara?

1. Inainte de a ne apuca de blat, pregatim prunele. Le spalam bine si le taiem pe jumatate pentru a le indeparta samburii. Presaram plicul de zahar vanilinat peste prune si le lasam deoparte.

2. Intr-un bol mixam untul la temperatura camerei cu zaharul pudra, urmand apoi sa incorporam treptat si oualele. Adaugam apoi esenta de vanilie si laptele, mixand in continuare.

3. In compozitia de mai sus, adaugam faina si praful de copt, iar la sfarsit incorporam si macul.

4. Tapetam tava de copt ( eu am folosit una de tort cu dimensiunile 7├Ś18 cm) cu unt, urmand apoi sa asezam jumatatile de pruna ( cu partea bombata in sus).

5. Transferam compozitia peste prune si lasam la copt pentru ~30 de minute la foc mediu sau pana cand se rumeneste frumos si trece testul cu scobitoarea.



Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *