Chec vegan cu zucchini, banane si cacao
Imi plac dulciurile de post pentru ca acum am la indemana mult mai multe ingrediente care sa ma ajute sa fac dintr-un desert de post unul super gustos. Fiind un desert pentru toata familia, am ales sa fac un chec vegan cu zucchini, banane si cacao, dar fara vreun strop de zahar adaugat.
Poate va intrebati ce aroma poate avea un chec cu dovlecel. Ei bine, este super delicios si nu se simte deloc in prajitura. Pentru un gust intens de cacao am folosit cacao neagra si un lapte vegetal din caju cu cacao pe care il puteti gasi si voi pe Vacaju.ro ( are in componenta doar ingrediente organice, fiind indulcit cu curmale). Va las mai jos reteta pentru acest chec vegan cu zucchini, banane si cacao, o pufosenie fara zahar adaugat.
Ce va trebuie?
3 banane bine coapte (~ 250g)
150g faina
1 lingura amidon de porumb
50g cacao
60ml lapte vegetal
100ml ulei
1 lingurita praf de copt
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingurita otet de mere
1 zucchini dat prin razatoare si stors bine (~200g)
esenta de vanilie
Cum se prepara?
1.Mai intai dam drumul la cuptor.
2. Intr-un bol adaugam faina, cacao, amidonul de porumb, praful de copt si bicarbonatul de sodiu.
3. Intr-un alt bol pasam bine bananele, urmand sa adaugam laptele vegetal, uleiul, otetul si esenta de vanilie. Dupa ce am obtinut o compozitie omogena, incorporam treptat ingredientele uscate si amestecam bine.
4. In amestecul de mai sus adaugam zucchini-ul ras. Transferam compozita intr-o tava de mini chec tapetata cu hartie de copt si lasam la copt pentru 30 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!