Tarta cu crema frangipane, piersici si caise

Tarta cu crema frangipane, piersici si caise

Acum peste tot, pe la tarabe sau aprozar, gasesti caise si piersici. Pentru ca imi plac la nebunie tartele, de data aceasta am pregatit o tarta cu crema frangipane, piersici si caise. Este un desert de sezon, aromat, dar mai ales fara zahar adaugat.

Tartele se pregatesc super rapid, dar sunt si foarte versatile, putand sa le asezonezi dupa bunul plac. De data acesta am adaugat in aluatul de tarta si nuca pentru un plus de gust. Este un desert potrivit pentru toata familia de la mic la mare, asa ca daca vreti ceva dulce acrisor, aceasta tarta cu crema frangipane, piersici si caise, este numa’ buna. Va las reteta mai jos daca doriti sa o incercati.­čśŐ

Ce va trebuie?

Aluat
200g faina
50g nuca macinata
125g unt
3 linguri apa plata

Crema
100g unt
100g faina de migdale
100g eritritol
2 oua
esenta de vanilie
1 piersica
3 caise

Cum se prepara?

1.Amestecam ingredientele pentru  aluat si apoi formam o bila pe care o lasam la frigider pentru o ora.

2.Dupa ce a expirat timpul, intindem aluatul cu un sucitor si intindem foaia obtinuta in forma de tarta si o intepam cu o furculita din loc in loc. Acoperim aluatul cu hartie de copt si o cana de orez  si il lasam la cuptor pentru 10 minute, timp in care ne ocupam de umplutura.

3.Mixam eritritolul impreuna cu untul si oulele. Adaugam esenta de vanile si incorporam faina de migdale cu ajutorul unei spatule. Scoatem aluatul  din cuptor, indepartam hartia de copt si orezul si il mai lasam la copt pentru inca 5 minute, dupa care adaugam umplutura.

4.Feliem piersica si caisele pe care le adaugam peste umplutura.Tarta isi face de cap la cuptor pentru 20-30 de minute la 160 de grade sau pana cand se intareste umplutura.

Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!



Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *