Tort de morcovi cu nuci si crema de mascrapone si iaurt grecesc

Tort de morcovi cu nuci si crema de mascrapone si iaurt grecesc

In incercarea mea de a testa diferite arome si gusturi, mi-am propus sa pregatesc si eu mega cunoscutul tort de morcovi cu nuci si crema de mascarpone si iaurt grecesc. Am mancat o data sau de doua ori acest tort si mi-a placut, asa ca m-am pus pe treaba si am mesterit o varianta fara zahar adaugat, pentru a o imparti si cu cel mic.

Desi la prima vedere, toata lumea asociaza morcovul doar cu ciorbe si mai stiu eu ce alte feluri de mancare, dulceata sa in combinatie cu diferite condimente (scortisoara, nucsoara sau cardamon), reuseste sa aduca o nota deosebita prajiturilor. Pentru si mai multe arome, am adaugat nuca macinata si mar ras. L-am indulcit cu putina miere, dar data viitoare voi injumatati cantitatea sau chiar voi renunta definitiv pentru ca mi se pare ca a iesit prea dulce pentru gustul meu.

Pentru crema am folosit o combinatie care mie imi place tare mult si pe care o folosesc ori de cate ori am ocazia: iaurt grecesc si mascarpone, in care am adaugat zeama de lamaie, putina coaja de lamaie si lime, pentru a mai taia din dulceata blatului. Acest tort de morcovi este perfect alaturi de o ceasca cu ceai sau o limonada rece cu putina menta si gheata.

Ce va trebuie?

250g faina
100g nuca macinata
4 oua
150ml ulei de struguri
250g morcov ras
100g mar ras
1 lingurita praf de copt
2 lingurite scortisoara ceylon
1/4 lingurita cardamon macinat
4 linguri miere sau in functie de gust
1/4 lingurita cardamom macinat
 esenta de vanilie

Crema

100g unt moale
4 linguri miere ( sau in functie de gust)
300g iaurt grecesc cu 10% grasime
250g mascarpone
coaja de la 1 lime si 1 lamaie
2 linguri zeama de lamaie

Cum se prepara?

1.Intr-un bol amestecam faina, nuca macinata, praful de copt, scortisoara si cardamonul. In alt bol mixam ouale impreuna cu mierea si esenta de vanilie, urmand sa adaugam uleiul.

2.Ingredientele uscate le adaugam peste cele umede, amestecam pana cand obtinem un aluat omogen, iar la final adaugam morcovul si marul ras. Tapetam o tava de tort cu hartie de copt si lasam la copt pentru 40 de minute la foc mediu sau manca cand trece testul cu scobitoarea.

3.Cat timp se coace blatul, pregatim crema. Mixam untul la temperatura camerei impreuna cu mierea, apoi adaugam restul ingredientelor si mixam in continuare. Taiem blatul in trei partie egale (atunci cand s-a racit complet) si umplem alternativ cu crema, nu inainte de a opri putina crema pentru decorul tortului.

Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *