Fursecuri vegane fara gluten cu lamaie, banana si chia

Fursecuri vegane fara gluten cu lamaie, banana si chia

Ieri seara am fost patiserul de serviciu si am mesterit cateva dulcegarii super rapide pentru tot familionul. Mai aveam ceva zmeura din care am facut cateva bomboane raw vegan cu cocos, iar cateva le-am folosit ca decor pentru budinca de vanilie. Lui Alexandru i-am pregatit fursecuri vegane fara gluten cu lamaie, banana si seminte de chia.

Pentru ca ma pregatesc din timp de sarbatorile de iarna cu decoratiuni, forme pentru biscuiti si alte nebunii, am cumparat o forma de silicon cu elemente de Craciun: clopotei, steluta, brad si tot asa. Alexandru este mai mult decat incantat atunci cand are ceva de rontait si mai arata si dragut.

Aceste fursecuri moi si aromate au fost apreciate de micul meu degustator, ba mai mult ne-a dat si noua. Va las reteta mai jos pentru fursecuri vegane fara gluten cu lamaie, banana si seminte de chia.

Ce va trebuie?

100ml lapte de cocos
2 lingurite seminte de chia
1 banana bine coapta
2 lingurite ulei de cocos
Sucul de la 1/2 lamaie
2 lingurite miere
4-5 linguri faina fara gluten
1 lingurira praf de copt fara gluten

Cum se prepara?

1.Am dat drumul la cuptor la 140 de grade si apoi am pus semintele de chia la hidratat in 50ml lapte pentru 10 minute, pana au absorbit tot lichidul.


2.Intr-un bol am adaugat faina si praful de copt.Restul de lapte l-am amestecat cu mierea, sucul de lamaie si uleiul de cocos, apoi le-am adaugat peste faina impreuna cu semintele de chia hidratate.


3.Adaugam si banana pasata si amestecam pana cand obtinem o compozitie omogena. Daca vi se pare prea densa, mai adaugati putin lapte de cocos.


4.Compozitia am transferat-o in forme de silicon si am lasat la copt pentru 15 minute ( verificati cu o scobitoare).

Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *